7 Haziran 2017 Çarşamba
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye
Malzemeler:
• 250 gram oda sıcaklığında olan tereyağı
• Yarım bardak sıvıyağ
• İki tatlı kaşığı tuz
• Bir tatlı kaşığı şeker
• Bir paket kabartma tozu
• İki yemek kaşığı sirke
• Bir adet yumurta
• İki kaşık çörek otu
• Kıvamına göre un
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında olan 250 gram tereyağı bir kaba alınır. Daha sonra yumurtayı sarısından akını ayırıyoruz. Üzerine bütün malzemeleri yoğura yoğura katıyoruz ama un haricindeki malzemeleri katıyoruz. Daha sonra unu da üzerine yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğuruyoruz ve kıvamına geldiği zaman istediğimiz şekillerde şekillendirerek tepsiye diziyoruz. 180 derecede daha önce ısıtılmış olan fırına koyuyoruz ve üzeri çok hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder