7 Haziran 2017 Çarşamba

Hızlı Minik Kurabiye

Malzemeler: • 2 kaşık pudra şekeri • 1 adet tekli poşette kremşanti • 1 bardak sıvı yağ (su bardağı) • Yeterli kadar un (Kıvamına göre) • İsteğinize bağlı olarak kakao Hazırlanışı: Sıvı yağı ve kremşantiyi bir kap içerisinde iyice karıştırıyoruz. Üzerine yeterli olarak göreceğiniz biçimde un ekliyoruz. Hazırlanan ürünün çok cıvık olmamasını burada dikkate alıyoruz. Elimiz ile kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz ve hamuru ikiye bölüyoruz. Buradaki amacımız kakaolu kurabiye isterseniz hamurun yarısını ona kullanmak olacaktır. Kakaolu istediğimiz taktirde hamurun yarısını kakao ile yoğuruyoruz. Kurabiyelere istediğimiz şekilleri vererek 180 derece sıcaklıkta önceden ısıtılmış olan fırında 10 dakika pişiriyoruz ve fırını kapatıp kurabiyeleri içerisinde on dakika dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder