7 Haziran 2017 Çarşamba
Tuzlu Kurabiye
Malzemeler:
• 250 gram margarin
• Bir bardak süt (su bardağı)
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• Yarım yemek kaşığı şeker
• Yarım yemek kaşığından biraz fazla tuz
• Bir paket kabartma tozu
• Kıvamına göre un
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında olan margarini süt, sıvı yağ, tuz ve şekeri bir kaba koyup karıştırın. Daha sonra yoğurmaya başlayın ve üzerine yavaş yavaş un katıp bu işleme devam edin. Yoğurma işlemine hamurun ele yapışmayacak kıvama gelene kadar devam ettirin. Daha sonra tepsiye istediğiniz şekiller ile dizin ve üzerine beyazını ayırmış olduğunuz yumurtanın sarısını sürünüz. Daha sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü biraz kızarana kadar pişiriniz ve biraz dinlendirip servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder