7 Haziran 2017 Çarşamba
Minik Tuzlu Kurabiye
Malzemeler:
• 250 gram margarin
• 1 bardak sıvı yağ
• 2 adet yumurta
• 4 kaşık çörek otu
• 2 paket kabartma tozu
• Bir buçuk çay bardağı pudra şekeri
• 2 çay kaşığı tuz
• Kıvamına göre un
Hazırlanışı:
İlk olarak 250 gram margarini eritiyoruz ve bir kaba döküyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağ, sarısı ayrılmış olan yumurtaların akları, çörek otunu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve tuzu beraberinde ekliyor ve karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra yoğurmaya başlıyoruz ve üzerine azar azar kıvama gelene kadar un ekleyerek bu işleme deva ediyoruz. Ele yapışmayan bir kıvama geldikten sonra ufak parçalar hamurdan alınır ve şekil verilerek tepsiye dizilir ve daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder